Elektrisch varen

Elektrisch varen

De laatste jaren wint het elektrisch varen steeds meer terrein. En dat is niet voor niets! Elektrisch varen geeft een rustgevende vaarervaring. Elektromotoren geven weinig trillingen en geluid, waardoor u in alle rust kunt varen. U bent veel meer één met de omringende natuur en ervaart niet die monotone bromtoon van een brandstofmotor. Geen uitlaatgas achter in uw boot meer bij wind mee, en het is natuurlijk ook goed voor het milieu.

Het tanken van brandstof is verleden tijd. Aan de wal zijn immers veel meer mogelijkheden om stroom te “tanken”. Waar voorheen brandstoftank als ballast diende, ligt nu een stabiel accupakket. Een elektromotor schakelt traploos naar het beste rendement, maar ook als u snel power wilt geeft het meer dan voldoende vermogen. In de leasewereld zijn elektrische auto’s mateloos populair omdat hun elektromotoren zo goed als onderhoudsvrij zijn en minder slijtage hebben. Voor de pleziervaart zijn elektromotoren nog veel interessanter omdat het gewicht van accupakketten nauwelijks meespeelt bij een boot.

Voor elk type boot kan elektrisch varen interessant zijn. Daarvoor berekenen we bij elk type boot aan de hand van uw gebruik en gewenste actieradius specifiek wat de mogelijkheden zijn. Heeft u nu een boot met een brandstofmotor, die niet lang meer voldoet aan uw wensen? Bent u wel eens bang dat uw motor tijdens een vaartocht stilvalt en is uw vakantie compleet bedorven? Overweeg bij de vervanging eens een elektromotor in plaats van weer een brandstofmotor. Bij een nieuwe elektrisch aangedreven boegschroef is het zeker een interessante optie omdat de accupakketten door beide motoren wordt benut.

Wij leveren en bouwen verschillende merken elektromotoren op maat in uw boot, zoals Vetus, Hollex, Waterworld, Mitek, Fisher Panda, enzovoort. Ook het bijpassende accupakket wordt netjes volgens de veiligheidsnormen geïnstalleerd binnen de ruimten onder in uw boot.

Bent u benieuwd of elektrisch varen ook wat voor u is, of wilt u een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op.