Laders en omvormers

Laders en omvormers

Goede elektronica is onmisbaar in een boot waarin u verblijft. Als u in de haven ligt is het prettig dat uw accu’s op de juiste manier opgeladen worden zodat u continu stroom kunt gebruiken. Voor de veiligheid en levensduur mogen accu’s niet overladen worden of te ver ontladen worden. 
Ook het omvormen van de geleverde 12/24/48volt van de aansluiting op de wal -of bijvoorbeeld uw eigen zonnepanelen en accu- naar 230volt is zeker geen overbodige luxe. 

Op stopcontacten kunt u dan uw gewone apparaten zoals thuis gebruiken, bijvoorbeeld een koffiezetapparaat, tv of magnetron aansluiten of uw telefoon opladen. De aanschaf van dure 12volts apparatuur is dan immers niet nodig. Hiervoor is een juiste omvormer met de goeie wattage zeker van extra waarde in uw boot. Het laatste dat u wilt is kortsluiting, wat leidt tot uitval of zelfs kans op brand in uw systeem.

Wij leveren voor u verschillende merken van kwalitatief goede acculaders en omvormers, zoals Victron en Mastervolt. Deze zijn makkelijk in gebruik, hebben een lange levensduur en werken op een veilige manier met uw apparatuur. Onze prijzen zijn zeker concurrerend!

Als u handig bent met elektronica kunt u dit zelf installeren. Het is (verzekeringstechnisch) verstandiger om het door een vakman te laten doen. Bent u op zoek naar een oplossing op maat, waarbij uw omvormer of acculader volgens de veiligheidsnormen wordt geïnstalleerd? Wilt u de apparatuur met alle gewenste mogelijkheden hebben afgestemd op uw accucapaciteit? Dat kunt u door ons veilig en professioneel laten doorrekenen en uitvoeren. Neem dan contact met ons op of vraag om een vrijblijvende offerte.